BOSFOR
 
tel
 

Kişisel bilgiler başlığı altında www.bosforucakbileti.com'un yükümlülükleri ve ilkeleri hakkında bilgi verilmektedir. www.bosforucakbileti.com olarak ilgili kuralların tarafımızca tümü ile eksiksiz bir şekilde yerine getirileceğini teyit etmekteyiz. Böylelikle, aşağıda belirtilen kişisel bilgi toplama ilkelerine bağlı olarak, tüm gayretimizi tarafımızca toplanmış olan her türlü bilgiyi ekibimizce alınan sıkı güvenlik ve gizlilik önlemleri ile saklama hususunda özen göstermekteyiz Kişisel bilgi toplama ve kullanımını en aza indirgeyerek, toplanan kişisel bilgileri sadece işlemlerin gerçekleşebilmesi için gerekli olan süre kadar tutmakta, öte yandan size en kaliteli hizmeti ve birbirinden güzel fırsatları sunmaktayız. Web sitemiz, gizlilik konusunda yeterince duyarlı olduğunu gösterebilen ve standartlarımıza uygun olan sitelere bağlantılar içermektedir. Ancak ilgili sitelerin içeriği ya da gizlilik uygulamalarındanwww.bosforucakbileti.com sorumlu tutulamaz.

Kişisel Bilgi Toplama Prosedürü
Web sitemizi kullanarak, site aracılığı ile edinilebilen kişisel bilgilerinizin www.bosforucakbileti.com bağlantılı şirketler, ortaklar ve acentalar tarafından toplanması ve kullanılmasını kabul etmiş olmaktasınız. Ad, soyad, kimlik belge numarası, adres gibi bilgileri içeren ancak bunlarla sınırlı olmayıp, istemiş olduğunuz ürün ya da hizmetimize göre değişebilen birtakım kişisel bilgilerinizi vermeniz zorunludur. Bize işlemlerinizi sürdürebilmemiz için gerekli olan bilgiyi sağlayamamanız durumu, size beklenen hizmeti yerine getiremememize neden olabilir. Bilgileriniz ancak belirtilmekte olan amaçlarla kullanılabilir:
· Rezervasyon ve satışınızın işleme konulması ve hesabınızın yönetilmesi
· Hizmetlerimizin ve ilgili ürünlerimizin pazarlanması
· İşlemlerinizle ilgili istatistiklerin yapılabilmesi ve tarafınızla olan bağlantımızın devamını sağlayabilmek için bağlantı listelerinin oluşturulması, site kullanımı ile ilgili ticari istatistik ve analizlerin biraraya getirilmesi.
· Kimlik, doğrulama ve kayıt oluşturulması
· Yukarıdaki maddelere yönelik amaçlar ile
· Uygulamadaki yürütmelik, kural ve düzenlemelere uygun bir şekilde, belirtilmekte olan şart ve koşullar altında uygulandığı sürece, www.bosforucakbileti.com'un hak, hukuk ve kar/kazancı ve/veya sitenin diğer kullanıcılarının hak, hukuk ve kar/kazancı gözetilerek veri üçüncü kişilere aktarılabilir. Bize bilgi gönderiminde bulunduğunuz pek çok form iletme esnasında şifrelenerek SSL teknolojisi ile korunmaktadır. Veri, elimize ulaştıktan sonra da bizim için her zaman esas olan sıkı güvenlik ve gizlilik standartlarında korunmaktadır. SSL'den faydalanabilmek için tarayıcınızın SSL'i destekliyor olması ve SSL seçeneğinizin aktif hale getirilmiş olması gerekmektedir. Girmiş olduğunuz veriler, işlemleriniz ve hukuki gereklilikler süresince tarafımızca saklanmaktadır. Tarafımızca tutulmakta olan verilere ulaşılması ya da bilgilerin değiştirilmesi güncelleme sayfaları aracılığı ile yapılabilmektedir. Sitemizi sürekli olarak geliştirmekte olduğumuzdan ötürü, veri kullanımı ile ilgili de gelişmeler olmaktadır. Her türlü gelişme tarafınıza "Gizlilik Prosedürü" başlığı altında bildirilecektir.

Rezervasyon Kayıtlarınızın Gizliliği
Rezervasyon yaptırdığınız zaman, size bir rezervasyon kodu (PNR) verilecektir. Rezervasyon esnasında size verilen bu rezervasyon kodu, bilet üzerinde de görünecektir. Bu rezervasyon kodunun her zaman gizli tutulması gereklidir. Size verilen rezervasyon kodunu gizli tutmadığınız takdirde, başkaları sizin rezervasyon bilgilerinize ulaşabilir. Birden fazla kişi birlikte seyahat etmek üzere grup rezervasyonu yaptırdığı takdirde aynı rezervasyon kodu gruptaki diğer kişilerin biletleri üzerinde de yer alacağı için şayet bu kişilerin sizin kişisel rezervasyon bilgilerinize ulaşmalarını istemiyorsanız, kendiniz için ayrı bir rezervasyon yaptırmayı tercih edebilirsiniz. 3. kişilerin sizin rezervasyon kodunuza ulaşmasından dolayıwww.bosforucakbileti.com’un hiçbir sorumluluğu yoktur. Rezervasyon kodunuzu gizli tutmamanızdan kaynaklanan her türlü sorumluluk şahsınıza ait olup, Bosfor Seyahat Acentası her ne nam adı altında olursa olsun, herhangi bir sorumluluk üstlenmemektedir.

1. GENEL UYARILAR

1.1 Bosfor Seyahat Acentası Turizm bundan böyle www.bosforucakbileti.com olarak anılacaktır. Sitemizden yapacak olduğunuz tüm bilet ve rezervasyon işlemlerinizde, seçmiş olduğunuz havayolunun ücreti ve kuralları, uçuş bilgileri bölümümüzde gösterilmektedir. Müşterilerimizin bu kuralları okuyup onaylama işlemi yapmasını talep etmekteyiz.

1.2 GENEL KURALLAR VE KOŞULLAR bölümünü onaylanmadan, rezervasyon işlemleri yapılamamaktadır.

1.3 www.bosforucakbileti.com sayfasından, uçuştan 3 saat öncesine kadar müsaitlik görüntülenebilir ve e-bilet kesilebilir.

1.4 www.bosforucakbileti.com sayfasında tüm uçuşlar için en fazla 4 yolcu (çocuk + yetişkin dahil) için bilet satış işlemleri yapılabilmektedir.

1.5 www.bosforucakbileti.com sayfasındaki satış ekranlarından tek başına çocuk rezervasyonu yapılamamaktadır. Mutlaka 1 yetişkin ile beraber rezervasyon yapılabilir

1.6 Bebek yolcular kucakta seyahat eder, bebek biletleri için koltuk ayrılmamaktadır. (0-2 yaş)

1.7 18 yaşından küçük yolcularımızın yalnız uçabileceğine dair ailelerinin iznini belirten muvafakatname belgesini yanlarında getirmeleri zorunludur.

1.8 İç hat uçuşlarında yemek tercihi konusunda talep kabul edilmemektedir.

1.9 www.bosforucakbileti.com‘dan sadece kredi kartınızı kullanarak bilet alımı yapabilirsiniz. Farklı ödeme seçenekleri için lütfen (212) 286 82 70 numaralı telefondan çağrı merkezimize ulaşın.

1.10 Yapılmış olan rezervasyonlarda isim değişikliği yapılması ve satın alınmış bir biletin bir başka isme devir edilmesi mümkün değildir.

1.11 Biletleme esnasında tahsil edilen Biletleme Hizmet Bedeli iade edilmeyecek olup, iade işlemlerinde ayrıca bir hizmet bedeli alınmayacaktır.

1.12 www.bosforucakbileti.com sitesi, müşteri ile hava yolu firmaları arasında aracı kurum durumundadır. Uçuş bilgileri önizleme bölümünde, satın almak istediğiniz rezervasyonun iptal bilgisi, iade yapılıp yapılamayacağı, bilet geçerliliğinin uzatılması, rezervasyon değişiklik bilgileri, v.s. mevcuttur. Bu bilgiler acentemizin uygulamış olduğu kısıtlamalar değil, havayollarının uygulamış olduğu kurallardır. Bu nedenle bosforucakbileti.com ile havayolu(taşıyıcı) firmaları hilafına, uçuşun vaktinde başlayamaması, ve/veya uçak gecikmeleri, arızalanmaları, hava muhalefeti, grev ve halk hareketleri, doluluk, gecikme yer durumunun müsait olmaması ile mücbir sebep, fevkalade haller, kaza ve benzeri olaylardan ötürü bosforucakbileti.com‘a maddi ve manevi sorumluluk yüklenemez. Uygulanan bu kuralların bosforucakbileti.com tarafından değiştirilmesi mümkün değildir.

1.13 www.bosforucakbileti.com sitesi üzerinden yapılan ödemelerde, iadesi mümkün olan biletlerin, iade işlemleri sadece bilet satın alma işlemlerinde kullanılan kredi kartına yapılır.

1.14 Yapılmış olan rezervasyon(lar)ın iptallerinde uçak(taşıyıcı) firmalarının kendi iptal şartları geçerli olmasından dolayı iptale bağlı olarak o biletin ve havayolu(taşıyıcı) firmasının şartları gereğince müşteriden ödeme talep edilebilir.

1.15 Uluslararası hava taşımasına ilişkin Varşova Konvansiyonu, 12 Ekim 1929 tarihinde bazı kuralların birleştirilmesi hakkındaki konvansiyon ile bu konvansiyonu değiştiren 28 Eylül 1955 tarihli Lahey Protokolü anlamına gelir.

1.16 Genel havayolu kuralı olarak, tek bir kişi için aynı tarih aralığında aynı havayolu için birden fazla rezervasyon yapılmasına işlem anında izin verilecek olup, daha sonra havayolları tarafından uyarı yapılmaksızın iptal edilecektir. Bu sebeple, aynı kişi adına rezervasyonu birkaç kere yaptığınız takdirde, tüm rezervasyonlarınızın iptalinden sitemiz sorumluluk kabul etmez.

1.17 Biletlerin iptal işlemleri ilgili havayolundan da yapılabilmektedir, ancak bilet iade işlemleri sadece (0212) 286 82 70 çağrı merkezimize iade talebinde bulunduğunuz takdirde işleme alınacaktır. Satın alınan biletlerde iade ve iptal ceza bedeli, havayolu iptal kuralları çerçevesinde uygulanacaktır.

1.18 www.bosforucakbileti.com sitesi üzerinden yapılan herhangi bir rezervasyon, konfirme edilip ödemesi tamamen yapıldıktan ve acentemiz tarafından onay gönderildikten sonra tamamlanmış sayılır. www.bosforucakbileti.com sitede yapabileceği her türlü değişiklik, ilave ve düzeltme hakkını saklı tutar.

1.19 www.bosforucakbileti.com sayfasından bilet alımı yapıldıktan sonra, biletinizin iptali veya parkur değişikliğinizin web sitesi üzerinden yapılamamaktadır. Rezervasyon ve parkur değişikliği için Çağrı Merkezimizi (0212) 286 82 70 ilgili havayolu çağrı merkezine başvurabilirsiniz.

2. ÖDEME

2.1 Bilet alımı onaylanıp tamamlandığında, vergiler ve diğer masraflar dahil olmak üzere toplam bilet tutarı, ödeme için kullanılan kredi kartından tahsil edilir. Bilet alımı için kullanılan kredi kartı sahibinin seyahat edecek yolculardan biri olması zorunlu değildir.

2.2 İnternet üzerinden alınan biletlerin ödemesinde sadece Visa ve MasterCard kabul edilmektedir. Diğer kartlar ile ödemek için 0212 286 82 70 numaralı telefondan merkezimize başvurunuz.

2.3 www.bosforucakbileti.com sayfasında yapılan satış işlemlerinde tüm ödemeler 3D Secure güvenli ödeme metodu ile gerçekleşmektedir.

3-D Secure Sistemi Nedir?
İnternette güvenli alışveriş yapabilmek için geliştirilmiş bir kimlik doğrulama sistemi olan 3-D Secure'de, MasterCard kredi kartı kullanımı için "SecureCode", Visa kredi kartı kullanımı için de "Verified by Visa" uygulamasıyla güvenlik sağlanıyor. Bu uygulama esnasında 3-D Secure sistemine geçmiş bankaların kredi kartlarına taksit imkânı da mevcut. 3-D Secure Sistemi'ne geçmemiş bankaların kredi kartlarından ise direkt çekim yapılıyor.

3-D Secure Sistemine Nasıl Kayıt Olunur ?
3-D secure sistemine kayıt olmak da çok kolay. Kartı kullanılan banka 3-D Secure uygulamasını destekliyor ise; alışveriş öncesinde bankanızın 3-D Secure uygulaması web sayfası, çağrı merkezi telefonu aracılığıyla ya da alışveriş sırasında ekrana gelecek olan 3-D Secure sayfası aracılığıyla kayıt yapılabiliyor. Bu işlemler sırasında yalnızca 3-D Secure işlemlerde kullanılan bir şifre ve kişisel bir mesaj tanımlanması gerekiyor. 3-D Secure Sistemi Nasıl Çalışıyor
www.bosforucakbileti.com sitesindeki online bilet satış bölümünden işlem yapmak üzere gerekli bilgiler her zamanki gibi giriliyor. İşleminizi yapmadan önce 3-D Secure uygulamasına kayıt olunduysa, kartla işlem yaparken ekrana gelen 3-D Secure sayfasında, daha önceden işlemlerde görüntülenmek üzere belirlenen kişisel mesaj görünüyor. Bu mesaj, işlemin banka tarafından onaylanmakta olduğunu gösteriyor. Ekrandaki ilgili alana 3-D Secure işlemlerde kullanılan şifrenin girilmesi gerekiyor. Daha önceden kayıt yapılmadıysa ekrana gelen 3-D Secure sayfasına kişisel bilgiler girilerek işlem sırasında kayıt olunabiliyor ve 3-D Secure şifre belirleniyor. Şifrenin doğrulanmasının ardından işlemin tamamlanması için bankadan onay alınarak satış gerçekleştiriliyor. Böylelikle ödeme işlemi güvenli bir biçimde tamamlanıyor.

2.4 www.bosforucakbileti.com sitemiz üzerinden yapılan satışlarda sisteme tanımlamış olduğunuz e-mail adresine biletiniz otomatik olarak mail atılacaktır.

2.5 Rezervasyon kaydındaki yolculardan birinin ödeme işleminin gerçekleştirildiği kredi kartının sahibi olması zorunlu değildir.

3. İNDİRİMLİ BİLET

3.1 www.bosforucakbileti.com web sitemizden;
Öğrenci (13-24 yaşları arasında olmak) ve/veya 65 yaş ve üstü (65 yaşından gün almış olmak) indiriminden yararlanarak bilet satın alan yolcularımızın yaşlarını geçerli bir kimlik kartı (Pasaport, ehliyet, nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı) ile check-in sırasında teyit etmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde uçuşa kabul edilmezsiniz.
Öğrenci: Yıllık devamlı öğretim yapan bir okulda kayıtlı bulunan 13 yaşından gün almış, 25 yaşından gün almamış kişiler öğrenci yolcularımızdır. Bir defada en fazla 4 öğrenci için rezervasyon yapılabilir. Eğer rezervasyon talebiniz daha fazla sayıda yolcuyu kapsıyor ise, lütfen ayrı bir rezervasyon kaydı yaratınız.
65 yaş ve üstü yolcular: 65 yaşından gün almış tüm yolcularımızdır. Bir defada en fazla 4 kişi için rezervasyon yapılabilir. Eğer rezervasyon talebiniz daha fazla sayıda yolcuyu kapsıyor ise, lütfen ayrı bir rezervasyon kaydı yaratınız.

4. İPTAL / İADE
www.bosforucakbileti.com sitemiz aracılığı ile satın alınmış biletlerin iptal işlemleri ilgili havayolundan da yapılabilmektedir, ancak bilet iade işlemleri sadece (0212) 286 82 70 (online@bosforturizm.com )çağrı merkezimize iade talebinde bulunduğunuz takdirde işleme alınacaktır. Satın alınan biletlerde iade ve iptal ceza bedeli, havayolu iptal kuralları çerçevesinde uygulanacaktır. www.bosforucakbileti.com sayfasından bilet alımı yapıldıktan sonra, biletinizin iptali veya parkur değişikliğinizin web sitesi üzerinden yapılamamaktadır. Rezervasyon ve parkur değişikliği için Çağrı Merkezimize (0212) 286 82 70 (online@bosforturizm.com) başvurabilirsiniz. Uçuş kalkış saatinize göre biletinizi iptal etmek isterseniz;
4.1 Türk Hava Yolları;
- Tarifeli uçuş saatinize, 12 saatten fazla bir zaman var ise biletiniz cezasız iptal edilir. Hizmet Bedeli iadesi yoktur. Cezasız değişiklik yapılabilir. Değişiklik işlem ücreti alınır ve olası fiyat farkı tahsil edilir.
- Tarifeli uçuş saatinize, 12 saatten az bir zaman kala iptal edildiği takdirde bilet bedelinin %30 'u ceza olarak tahsil edilir. Bilet bedeli üzerinden %30 ceza uygulanır. Değişiklik işlem ücreti alınır ve olası fiyat farkı tahsil edilir.
- Anadolu jet uçuşları için O ve U sınıfına kesilen biletlerin hiçbir şekilde iptal, iade ve değişikliğine izin verilmemektedir.
- THY uçuşları için U - G ve P sınıfına kesilen biletlerin hiçbir şekilde iptal, iade ve değişikliğine izin verilmemektedir.
- Uçuştan sonra bilet iadesi yapılamaz. ÖNEMLİ UYARI! Türk Havayolları, Anadolujet değişiklik ve iptal şartlarında farklı uygulama başlattığı takdirde güncel uygulama dikkate alınır. Söz konusu güncellemelerin havayolu tarafından geç bildirilmesinden www.bosforucakbileti.com sitesi sorumlu sayılmayacaktır.
- E-Bilet iptali bilet satın alma işlemlerinin web sitemizden yapılması halinde;
- THY biletlerinizin iptali için; (0212) 286 82 70 nolu (online@bosforturizm.com ) Çağrı Merkezini arayarak iptal işleminizi yaptırabilirsiniz.
- THY biletlerinizin iadesi için; Bilet iptal işleminizi THY çağrı merkezinden yaptırmışsanız (0212) 286 82 70 nolu (online@bosforturizm.com ) nolu çağrı merkezimizi arayarak, e-bilet no bildirerek biletinizin iade talebinde bulunabilirsiniz. Tarafınızca iade işlemi bildirilmemiş biletler için işlem yapılması mümkün olm ayacaktır.

5. BİLETLEME HİZMET BEDELİ

5.1 www.bosforucakbileti.com satış ekranlarından yapılan tüm iç hat biletlemelerde hizmet bedeli BİLET BAŞINA tahsil edilecektir.
- Biletleme sonrası yapılacak tüm değişikliklerden Hizmet Bedeli tahsil edilecektir.
- İade işlemleri için ise ayrıca Biletleme Hizmet Bedeli alınmamaktadır.
- Bebek biletleri dışındaki diğer tüm indirimli biletlerden Biletleme Hizmet Bedeli tahsil edilmektedir.
- Aktarmalı veya gidiş-dönüş uçuşlarda, en yüksek olan sektörün Biletleme Hizmet Bedeli seviyesi geçerli olmaktadır.
- Hava Yolları uygulamakta olduğu ücretleri, haber vermeden değiştirme hakkına sahiptir.

bosforucakbileti.com Web Sitesi’ni ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Web sitesinin sahibi Bosfor Seyahat Acentası olup, site üzerinde her tür organizasyon, kullanım ve tasarruf yetkisi Bosfor Seyahat Acentası’a aittir. Lütfen siteyi kullanmadan önce kullanım koşullarını dikkatle okuyunuz.

1. İşbu site üzerinde her tür organizasyon, kullanım ve tasarruf yetkisi Bosfor Seyahat Acentası’a ait olup, siteye girmek ve kullanmakla sitenin kullanım ve sözleşme kurallarını kabul etmiş bulunuyorsunuz. Bosfor Seyahat Acentası, sözleşme şartları da dahil olmak üzere, site ve site uzantılarında mevcut her tür koşulu ve bilgiyi önceden herhangi bir ihtara hacet olmaksızın değiştirme hakkını saklı tutar. Değişiklikler sitede yayım anında yürürlüğe girer.

2. İşbu siteye girilmesi veya sitenin kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek her tür ihtilaf Türk kanunlarına tabi olup, ihtilafların çözümünde İstanbul Mahkemeleri münhasıran yetkilidir. Bosfor Seyahat Acentası’un, kullanıcının bulunduğu ülkede dava açma hakkı saklıdır.

3. Bosfor Seyahat Acentası web sitesinde mevcut olan bilgilerin doğruluk ve güncelliğini sürekli şekilde kontrol etmektedir. Ancak tüm itinalı çalışmaya rağmen, web sayfalarındaki bilgiler fiili değişikliklerin gerisinde kalabilir.www.bosforucakbileti.com’un web sitesinde bulacağınız materyal ve bilgiler siteye verildiği anda sunulmuştur, ilgili hizmetin güncel durumu ile sitede yer alan durumu arasında farklılık olabilir. Web sitesindeki bilgilerin, güncelliği, doğruluğu, şartları, kalitesi, performansı, pazarlanabilirliği, belli bir amaca uygunluğu vewww.bosforucakbileti.com’un WEB sayfasında yer alan ve bunlarla sınırlı olmayan, bunlarla bağlantılı veya bağımsız diğer bilgi, hizmet veya ürünlere etkisi ile tamlığı hakkında herhangi bir sarih ya da zımni garanti verilmemekte ve taahhütte bulunulmamaktadır.

Web Sayfasında Değişiklik Yapma Hakkı
Bosfor Seyahat Acentası işbu site ve site uzantısında mevcut her tür hizmet, ürün, siteyi kullanma koşulları ile sitede sunulan bilgileri önceden bir ihtara gerek olmaksızın değiştirme, siteyi yeniden organize etme, yayını durdurma hakkını saklı tutar. Değişiklikler sitede yayım anında yürülüğe girer. Sitenin kullanımı ya da siteye giriş ile bu değişiklikler de kabul edilmiş sayılır. Bu koşullar link verilen diğer web sayfaları için de geçerlidir. Bosfor Seyahat Acentası sözleşmenin ihlali, haksız fiil, ihmal veya diğer sebepler neticesinde; işlemin kesintiye uğraması, hata, ihmal, kesinti, silinme, kayıp, işlemin veya iletişimin gecikmesi, bilgisayar virüsü, iletişim hatası, hırsızlık, imha veya izinsiz olarak kayıtlara girilmesi, değiştirilmesi veya kullanılması hususunda herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

Web Sayfalarına Link Verilmesi
Bu site üzerinden başka sitelere link verilmesi mümkündür,www.bosforucakbileti.com link verilen sayfalardaki bilgilerin doğruluğunu garanti etmemekte, herhangi bir taahhütte bulunmamaktadır. Bu sayfaların bir kısmı www.bosforucakbileti.com dışındaki kuruluşlar tarafından ve o kuruluşların sorumluluğunda düzenlenmekte olup, ilgili sayfaların kullanımı Bosfor Seyahat Acentası’dan bağımsız şekilde ilgili kuruluşun koşul ve şartları tahtında gerçekleşir, Bosfor Seyahat Acentası bu sayfa ve bağlantılı hizmetlerin kullanımı konusunda bir sorumluluk almamakta ve herhangi bir tavsiyede bulunmamaktadır. Bu siteleri kullanımla doğabilecek zararlar kullanıcının kendi sorumluluğundadır. Bosfor Seyahat Acentası bu tür link verilen sayfalara erişimi, kendi yazılı muvafakatına bağlayabileceği gibi, Bosfor Seyahat Acentası’un uygun görmeyeceği linklere erişimi her zaman kesebilir.

Fikri Mülkiyet Haklarına İlişkin Uyarı
www.bosforucakbileti.com Web Sitesi’nin sahibi Bosfor Seyahat Acentası'dur. Bu sayfada bulunan bilgiler, yazılar, resimler, markalar, slogan ve diğer işaretler ile sair fikri mülkiyet haklarına ilişkin bilgilerin korunmasına yönelik programlarla, sayfa düzeni ve işbu web sayfasının sunumu, hava yolları yada hava yollarının lisans aldığı kuruluşların mülkiyetindedir. ilgililerden önceden yazılı muvafakat alınmaksızın, işbu web sayfasındaki bilgilerin ya da bu sayfaya ilişkin her tür veritabanı, web sitesi, software-code’ların kısmen ya da tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, yayımlanması, online ya da diğer bir medya kullanılmak suretiyle gönderimi, dağıtımı, satılması yasaktır. Bu sayfadaki bilgilerin kısmen kopyalanması, basılması ancak ticari olmayan kişisel ihtiyaç için mümkündür.

Sorumluluğun Sınırlandırılması
Bosfor Seyahat Acentası, bu siteye girilmesi, sitenin ya da sitedeki bilgilerin ve diğer verilerin programların vs. kullanılması sebebiyle, sözleşmenin ihlali, haksız fiil, ya da başkaca sebeplere binaen, doğabilecek doğrudan ya da dolaylı hiçbir zarardan sorumlu değildir. Bosfor Seyahat Acentası, sözleşmenin ihlali, haksız fiil, ihmal veya diğer sebepler neticesinde; işlemin kesintiye uğraması, hata, ihmal, kesinti hususunda herhangi bir sorumluluk kabul etmez. Bu siteye ya da link verilen sitelere girilmesi ya da sitenin kullanılması ile hava yollarının kullanım/ziyaret sonucunda, doğabilecek her tür sorumluluktan, mahkeme ve diğer masraflar da dahil olmak üzere her tür zarar ve talep hakkından beri kılındığı kabul edilmektedir.

Gizlilik ve Yasal Uyarı

Kullanım Koşulları ve Gizlilik

İşbu “Kullanım Koşulları ve Gizlilik” metninde, Kullanıcıların Bosfor Turizm ve İşletmecilik A.Ş. (“Bosfor Turizm”) web sitesini ziyaretlerine ilişkin prensipler düzenlenmektedir.
Kullanıcılar, Bosfor Turizm logosunun veya web sitesine ait sayfaların bir başka web sitesinde herhangi bir şekilde yer almasından veya web sitesine üçüncü kişiler veya ziyaretçiler tarafından yapılabilecek herhangi bir içerik yüklemesinden dolayı elde edilecek bilgilerin kullanımından veya internetin genel uygulamalar çerçevesinde kullanımı dolayısıyla sorumluluk doğurmayan herhangi bir içerikten Bosfor Turizm’in veya ona bağlı veya onun bağlı olduğu herhangi bir grup şirketinin veya çalışanlarının, yöneticilerinin, yetkilendirdikleri kişi veya kuruluşlarının, hukuki veya cezai hiçbir sorumluluğu olmadığını kabul ve beyan etmişlerdir.

Cookie Kullanımı
Kullanıcıların web sitesindeki dolaşımları sırasında ziyaret edilen bölümler, tıklanan alanlar gibi veriler 5651 sayılı Kanunun 2/1-j bendi uyarınca Bosfor Turizm tarafından otomatik olarak toplanmaktadır."Cookie" adlı teknoloji kullanılarak elde edilen bu veriler istatistiksel bilgilerdir. Bu teknoloji ile amaçlanan, Kullanıcıların ziyaret ettikleri bölümlere ait içeriği, siteye ilk ziyaretlerinden itibaren Kullanıcı için daha kolay ulaşılır kılmaktır. Tarayıcıların pek çoğu başta teknik iletişim dosyası olan bu “cookie”leri kabul eder biçimde tasarlanmıştır, ancak Kullanıcılar dilerse teknik iletişim dosyasının gelmemesi veya teknik iletişim dosyasının gönderildiğinde ikaz verilmesini sağlayacak biçimde tarayıcı ayarlarını her zaman için değiştirebilirler.
Bosfor Turizm, on-line davranışsal reklamcılık ve pazarlama yapılabilmesi amacıyla Kullanıcıların web sitesindeki davranışlarını tarayıcıda bulunan bir “cookie” ile ilişkilendirme ve görüntülenen sayfa sayısı, ziyaret süresi ve hedef tamamlama sayısı gibi metrikleri temel alan yeniden pazarlama listeleri tanımlama hakkını haizdir. Sonrasında Kullanıcılara web sitesinde ya da görüntülü reklam ağındaki diğer sitelerde ilgi alanlarına göre hedefe yönelik reklam içeriği gösterilebilir.

5651 ve 5846 Sayılı Yasalar Uyarınca Dikkat Edilecek Hususlar
Kullanıcılar, web sitesi üzerinde bir başka web sitesine veya içeriğe erişim imkanı tanıyan linkler bulunabileceğini, bunların kontrolünün veya doğruluğunun veya yeterliliğinin Bosfor Turizm ile ilgisi olmadığını ve Bosfor Turizm’in bu siteleri herhangi bir şekilde desteklemediğini veya içerdiği bilgilerin doğruluğunu garanti etmediğini ve bu sitelerde yer alan içeriklerden dolayı herhangi bir sorumluluğu bulunmadığını, bu sitelerin kullanımı sebebiyle doğabilecek herhangi bir zarardan Bosfor Turizm’in sorumlu olmadığını kabul etmişlerdir.
Kullanıcılar, web sitesi üzerinde Bosfor Turizm’e veya üçüncü bir kişi veya kuruluşa ait herhangi bir yazı, bilgi, yorum, görüş, haber, görüntü, resim, şekil, grafik ve sair bir materyal bulunabileceğini, Bosfor Turizm’in bu materyallerle ilgili olarak Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun düzenlediği yasal haklara sahip olduğunu, bunların Bosfor Turizm’in izni olmadan kopyalanamayacağını, değiştirilemeyeceğini, çoğaltılamayacağını, yayınlanamayacağını, satılamayacağını, kullandırılamayacağını veya bunlara müdahale edilemeyeceğini kabul etmişlerdir.

6698 Sayılı Yasa Uyarınca Toplanabilecek Kişisel Veriler
Kullanıcılar; iş başvurusu yapmak, dilek ve önerilerde bulunmak, kendilerini daha iyi tanıtmak ve kullanıcı tercihlerini daha yakından takip edebilmek amacıyla web sitesine üye olurlarken ad, soyad, e-posta, iletişim bilgileri ve iş başvuruları için paylaşacakları kişisel verileri 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 5/1 ve 6/2 maddeleri uyarınca tamamen kendi istek ve açık rızaları ile paylaştıklarını, bu verilerin kendilerini tanıtmak, kendilerine daha iyi hizmet sunulabilmesi, yaptıkları başvuru veya şikayetler ve site etkinlikleri ve yeniliklerinden haberdar edilmek amacıyla kendilerinden talep edildiğini kabul ederler.
Bosfor, web sitesi üzerinde, Kullanıcıların arzusuna bağlı olarak Kullanıcıların kimlik bilgilerini, e-posta adreslerini, telefon numaraları gibi iletişim bilgilerini, web sitesine konu hizmetlerin ifa edilmesi için gerekli olabilecek ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili tüm mevzuat uyarınca kişisel veri sayılan sair bilgileri toplayabilecektir. Kullanıcılar, kendi arzuları doğrultusunda Bosfor Turizm ile paylaşabilecekleri verilerin işbu Kullanım Koşulları ve Gizlilik metninde belirtilen kapsamda, belirtilen amaçlarla işlenmesine açıkça muvafakat etmektedir.
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 3 ve 7. maddesi uyarınca, geri döndürülemeyecek şekilde anonim hale getirilen veriler, anılan kanun hükümleri uyarınca kişisel veri olarak kabul edilmeyecek ve bu verilere ilişkin işleme faaliyetleri işbu Kullanım Koşulları ve Gizlilik hükümleri ile bağlı olmaksızın gerçekleştirecektir.

Kişisel Verilerin Kullanılma Amacı
Bosfor Turizm, toplanan kişisel verileri Kullanıcıların web sitesinden faydalanabilmesi, web sitesine üyelik söz konusu ise üyelik kaydının gerçekleştirilmesi, sunduğu hizmetlerin iyileştirilmesi, hizmetin geliştirilmesi, yeni hizmetlerin tanıtımı ve bilgilendirilmesi, bu kapsamda Kullanıcılara gerekli bilgilendirilmelerin yapılması, Kullanıcılar ile temas kurulması ve sunduğu hizmetlerin doğasından kaynaklanan yükümlülüklerin yerine getirilmesi için işleyebilir.
Söz konusu kişisel veriler Bosfor Turizm raporlama ve iş geliştirme faaliyetleri kapsamında işlenebilecek, Kullanıcıların kimliği ifşa edilmeden çeşitli istatistiksel değerlendirmeler yapma, veri tabanı oluşturma ve pazar araştırmalarında bulunma amacıyla da kullanılabilecektir. Kullanıcıların ayrıca onay vermesi halinde söz konusu bilgiler Bosfor Turizm ve işbirliğinde olduğu kişiler tarafından doğrudan pazarlama yapmak amacıyla işlenebilecek, saklanabilecek, üçüncü kişilere iletilebilecek ve söz konusu bilgiler üzerinden çeşitli uygulama, ürün ve hizmetlerin tanıtımı, bakım ve destek faaliyetlerine ilişkin bildirimlerde bulunma amacıyla Kullanıcılar ile iletişime geçilebilecektir.
Bosfor Turizm ayrıca, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 5 ve 8. maddeleri uyarınca ve/veya ilgili mevzuattaki istisnaların varlığı halinde kişisel verileri Kullanıcıların ayrıca rızasını almaksızın işleyebilecek ve üçüncü kişilerle paylaşabilecektir.

Kişisel Verilerin Paylaşımı
Bosfor Turizm, Kullanıcılara ait kişisel verileri ve bu kişisel verileri kullanarak elde ettiği yeni verileri web sitesi kapsamında Kullanıcılara sunulan hizmetlerin ifası amacıyla hizmetlerinden faydalandığı üçüncü kişilere, söz konusu hizmetlerin temini amacıyla sınırlı olmak üzere aktarabilecektir. Bu kapsamda Bosfor Turizm, Kullanıcı deneyiminin geliştirilmesi (iyileştirme ve kişiselleştirme dahil), Kullanıcıların güvenliğini sağlamak, hileli ya da izinsiz kullanımları tespit etmek, operasyonel değerlendirme araştırılması, web sitesi veya Bosfor hizmetlerine ilişkin hataların giderilmesi ve işbu Kullanım Koşulları ve Gizlilik metninde veya Kullanıcılara sunulan sair gizlilik metinlerinde yer alan amaçlardan herhangi birisini gerçekleştirebilmek için Kullanıcı verilerini dış kaynak hizmet sağlayıcıları, barındırma hizmet sağlayıcıları (“hosting” servisleri), hukuk büroları, araştırma şirketleri, çağrı merkezleri gibi üçüncü kişiler ile paylaşabilecektir.
Kullanıcılar, yukarıda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak kaydı ile bahsi geçen üçüncü tarafların Kullanıcıların kişisel verilerini dünyanın herhangi bir yerinde bulunan sunucularında saklayabileceğini, bu hususa peşinen muvafakat ettiğini kabul eder.

Kullanıcıların Verilere Erişim Hakkı ve Düzeltme Talepleri
Kullanıcılar Bosfor Turizm’e başvurarak kendileriyle ilgili; kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme, kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme, ilgili mevzuatta öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme, ilgili mevzuat uyarınca yapılan düzeltme, silme ve yok edilme işlemlerinin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.
Kullanıcılar, yukarıda belirtilen taleplerini info@bosfor.com.tr adresine yazılı olarak iletebilecektir. Bosfor Turizm, yukarıda yer alan talepler uyarınca, gerekçeli olumlu/olumsuz yanıtını, yazılı veya dijital ortamdan gerçekleştirebilir. Taleplere ilişkin gerekli işlemler için ücret alınmaması esastır. Bununla birlikte, işlemlerin bir maliyet gerektirmesi halinde, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 13. maddesine göre belirlenen tarife üzerinden ücret talep edilmesi mümkündür.
Kullanıcılar, Bosfor Turizm’e kendileri tarafından sağlanmış olan, işbu Kullanım Koşulları ve Gizlilik metnine konu bilgilerinin tam, doğru ve güncel olduğunu, bu bilgilerde herhangi bir değişiklik olması halinde bunları derhal güncelleyeceğini taahhüt ederler. Kullanıcıların güncel bilgileri sağlamamış olması halinde Bosfor Turizm’in herhangi bir sorumluluğu olmayacaktır.
Kullanıcılar, herhangi bir kişisel verilerinin Bosfor Turizm tarafından kullanılamaması ile sonuçlanacak bir talepte bulunmaları halinde Bosfor Turizm’in kendilerine taahhüt ettiği hizmetlerden tam olarak faydalanamayabileceklerini, bu kapsamda doğacak her türlü sorumluluğun kendilerine ait olacağını kabul ve beyan ederler.

Kişisel Verilerin Saklama Süresi
Bosfor Turizm, Kullanıcılar tarafından sağlanan kişisel verileri, sunduğu hizmetlerin mahiyetinden kaynaklanan yükümlülüklerin yerine getirilmesi amacıyla, hizmetlerin sağlandığı süre boyunca saklayacaktır. Buna ek olarak Bosfor Turizm, Kullanıcılar ile arasında doğabilecek herhangi bir uyuşmazlık durumunda, uyuşmazlık kapsamında gerekli savunmaların gerçekleştirilebilmesi amacıyla sınırlı olmak üzere ve ilgili mevzuat uyarınca belirlenen zamanaşımı süreleri boyunca kişisel verileri saklayabilecektir.

Kişisel Verilerin Güvenliğine İlişkin Önlemler, Taahhütler ve Sorumluluk
Bosfor Turizm, ilgili mevzuatta belirlenen veya işbu Kullanım Koşulları ve Gizlilik metninde ifade edilen şartlarda; kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmemesini, kişisel verilere hukuka aykırı olarak erişilmemesini ve kişisel verilerin muhafazasını sağlamak amacıyla uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik gerekli teknik ve idari tedbirleri almayı, gerekli denetimleri yaptırmayı taahhüt eder. Bosfor Turizm kişisel verilerin yukarıdaki şartlar çerçevesinde kullanılması sonucu meydana gelebilecek zararlardan dolayı sorumluluk kabul etmez.

Değişiklikler ve Son Hükümler
Bosfor Turizm, Kullanım Koşulları ve Gizlilik Politikası hükümlerini önceden haber vermeksizin değiştirme hakkını saklı tutar. Güncel hükümler, Kullanıcılara herhangi bir yöntemle sunulduğu andan itibaren yürürlük kazanır.
Kullanıcılar, web sitesine girmeden önce yukarıda yer alan Web Sitesi Kullanım Koşulları ve Gizlilik Politikasını okuduklarını, yukarıda belirtilen tüm hususlara uyacaklarını, burada yer alan hususlarla ilgili olarak herhangi bir uyuşmazlık veya ihtilaf iddia veya talep olduğu takdirde, Ankara Mahkeme ve İcra Dairelerinin yetkili olacağını, web sitesinde yer alan içeriklerin ve Bosfor Turizm’e ait tüm elektronik ortam ve bilgisayar kayıtlarının HMK’nun 193.maddesi uyarınca kesin delil sayılacağını gayrı kabili rücu olarak kabul, beyan ve taahhüt etmişlerdir.